Om oss

Om oss

Jag heter Yvonne Ingvarsson och bor med min man i Bollnäs, just nu har jag en Dvärgtaxtik vid namn Ixa.

Louise,  min dotter är delägare i kenneln, hon har Colt som är en Rottweilerhane, Louise bor med sin familj i Segersta.

Har även en son André, han har en Dandie Dinmont terrier som heter Hilda.


Presentation Yvonne:

Jag har tidigare haft Rottweiler som jag har arbetat med, jag har kört lydnad och bruks- spår,räddningssök och personsök  samt utställning. Jag har hållit på med hundar sedan ca 1977. Jag har inte haft några valpkullar på mina Rottweilers eftersom det har varit hanhundar, min första var en tik.


Att jag skaffade Dvärgschnauzer efter Rottweiler beror på att Louise (vår dotter) ville ställa ut och arbeta med hundar men en Rottweiler är lite för stor för ett barn så då gick vi ner i format men ville gärna ha en hund som ändå var lite tuff av sig. Sedan blev det tillökning med en Dandie Dinmont Terrier som André (vår son) fastnade för när vi skulle ha ytterligare en ras, vilket blev Fidde som visade sig bli en framgångsrik kille i utställningsringen samt en härlig familjemedlem. 2011 kom en liten tikvalp efter Fidde in i vårt hem, Prada. Ett energiknippe som är Louise hund, som hon ställer ut och tävlar lydnad med. Louise har även blivit delägare i kenneln. 2014 utökades familjen med en schnauzer, Oden kom in som en frisk fläkt som jag  ställer ut samt tränar och tävlar i viltspår samt lydnad.

Presentation Louise:

Född och uppvuxen med fyrbenta djur.

Djurintresset har alltid funnits.

Just hundintresset kom när vi skaffade vår

dvärgschnauzer Kryddan. Jag började min utställningskarriär

med henne, sedan kom Mynta, Kryddans dotter, som blev min första

egna hund som jag ställde ut och tränade och tävlade agility med. Jag lärde mig även att trimma mina egna hundar som 12-åring.  2011 kom Prada, Fiddes dotter som jag även ställde ut med bra resultat och tävlade i lydnadsklass 1 där vi lyckades få ett 1:a pris. 2016 köpte jag och Tobias Colt som jag tänker tävla i lydnad/bruks samt ställa ut, ända sedan vår rottweiler Grim avled har jag sagt att jag någon gång skall ha en rottweiler och nu kom han in i vårt liv som en liten "bebis". Jag har även ett hästintresse som kom väldigt tidigt, jag började rida som 6-åring. Just nu har jag två egna hästar, den ena av dem tränar och tävlar jag dressyr med.

Hur kennelnamnet Kryddmyntas blev till:

När Kryddan (dvärgschnauzern) fick sin första kull funderade jag på att skaffa kennelnamn, för jag skulle behålla en tikvalp om det blev någon och det blev Mynta. 


Då kom vi på vad vårt kennelnamn skulle vara, Kryddmyntas.